Skip to main content

Biografie

Karin Wildoer is sinds 2010 serieus begonnen met zingen nadat ze afscheid had genomen van haar geliefde sport paardrijden. Vroeger zong ze wel in een kerkkoor en thuis zong ze regelmatig liedjes van Barbara Streisand, die een grote invloed hebben gehad in haar jeugd.
Er is nooit tijd geweest om echt iets met haar zangkwaliteiten te doen tot 2010. Karin wilde het graag oppakken en is zangles gaan nemen o.a. bij Mathilde Santing, en bij toeval is ze ontdekt door een restauranthouder waar ze enkele liedjes had gezongen, op verzoek van een andere artiest die daar aanwezig was.
Toen ging het snel en zong ze al snel met grote regelmaat bij het desbetreffende restaurant en bij verschillende gelegenheden en feestjes. Ook heeft Karin op uitnodiging mogen optreden met de bekende pianist Cor Bakker. Met het nummer “Papa can you hear me” van Barbara Streisand vertaalt in het Nederlands, maakte ze zeer veel indruk. Tevens heeft Karin meerdere keren mogen zingen met verschillende orkesten in grote settings. O.a. met KSM uit Enkhuizen.

Theaterliedjes

De afgelopen jaren is Karin zich steeds meer gaan toeleggen op nederlandstalige theaterliedjes waarin ze echt haar emotie en verhaal kwijt kan. Dit is ook te merken want keer op keer raakt ze het publiek met haar mooie, heldere stem. Het repertoire van Karin bevat inmiddels vele mooie, ontroerende maar ook grappige liedjes. In 2012 heeft Karin haar eerste theaterconcert gegeven welke volledig uitverkocht was waarna er meerdere volgden.
De optredens van Karin worden vaak opgeluisterd met prachtige pianomuziek van een pianist waarmee ze vaak ook de samenwerking zoekt in de vorm van een duet of een verrassende inleiding van het lied.
Wilt u weten wanneer en waar Karin gaat optreden kunt u een kijkje nemen in de agenda op deze website.